Ana içeriğe atla

Çizme sevenler için 6 ipucu


İster klasik olsun ister uçuk; ayaklarınızdan bacaklarınıza uzanan çizmeleri giyerken hem rahat hem de şık olabilirsiniz. İşte size doğru çizme tercihi için küçük ipuçları:

Çizmeleri neden sevdiğiniz düşündünüz mü? Çünkü onda hem güçlü hem sportif hem de şık olabilecek şekilde yaratılmışlardır. Tabii ki doğru çizmeyi seçebilirseniz… Jean pantolonunuzun altına giyebileceğiniz gibi narin bir elbiseyi de çizme ile tamamlayabilirsiniz. Çizmeler hemen her giysiye farklı bir tarz kazandırdığı için görüntüsüne önem veren bir kadın bir ya da iki çift çizmeye sahip olmalı.
1.    Çizmeler özellikle soğuk havalar için en uygun ayakkabılardandır. Çok sevdiğiniz kısa elbiselerinize, eteklerinize kışın hasret mi kalıyorsunuz. Sizi sıcak tutmayı çizmelere bırakın ve dilediğiniz giyin. İyi bir çizme sayesinde minilerinizi giymeye devam edebilirsiniz.

2.    Eğer bol bir etek giyecekseniz çizmenizin biraz üzerinde olması onu daha kibar gösterecektir. Çizmenizin üstüyle eteğinizin ucu arasında 5-10 cm aralık bırakabilirsiniz. 

3.    Fit görünen çizmeler tercih edin. Ayağınızı kavrayan ve oturan bir çizme oldukça güzel görünecektir. Tabii ki çizmenin fit olması ile ayağınızın çizmenin içinden taşması arasındaki ince farkı kaçırmayın. İdeal olarak çizme ile bacağınız arasındaki boşluk 1-1,5 cm arasında olmalıdır.

4.    Binici çizmeleri daha bol olabilir. Giyip çıkarmak daha kolay olacağı gibi jeaninizin paçasını içine sokmaya da daha uygun olacaklardır. Biraz daha sıradan ama yine de zarif görünüme sahiptirler.

5.    Zıtlıkları kullanın. Deri çizme uzun dökümlü bir elbiseyle güzel bir kontrast oluşturacaktır.

6.    Skinny jeanler içeri… Çizmenin içine sokulmuş bir jean pantolon çok şahane görünebilir. Tabii bunun için üzerinize oturan bir jean şart.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Reebok Easytone vücudunuzu şekillendiriyor

Kadınlara Reebok'tan güzel haber! Reebok , yürüdükçe kalçaları ve bacakları şekillendiren EasyTone spor ayakkabılardan sonra 2011 ilkbahar-yaz koleksiyonunda vücudu şekillendiren EasyTone giysilere yer veriyor.

Özlemenin Bir Çeşidi

Özlemenin binbir çeşidini çeşidini öğrendim, denedim, tattım seninle. Bazen ortada hiç bir şey yokken, durduk yere özlerdim seni. Nasıl da derinimde, bıçak gibi keskin ve bıçak yarası gibi acı bir özlemdi o.